Hiphop nostettiin viimeinkin jalustalle

Viihdeuutiset · Stara.fi

Hiphop-kansa yllättyi alkuviikosta positiivisesti, kun ensimmäinen alan artisti nostettiin arvokkaaseen Rock’n’Roll Hall Of Fameen. Kunniagalleriaan on aiemmin nostettu lukuisia menestysyhtyeitä, mutta hiphop-rintamalta kukaan ei ollut vielä saanut tuota kunniaa.

Nyt Rock’n’Roll Hall Of Fameen nostettiin oikeutetusti alan pioneeriyhtye Grandmaster Flash And The Furious Five. 1970-luvun loppupuolella perustetun ryhmän hitit The Message ja White Lines (Don’t Do It) -kappaleet ovat jääneet hiphop-maailman klassikoiksi. Heitä ehdotti kunniagalleriaan hiphop-moguli Jay-Z.

Samalla kertaa kunniagalleriaan nostettiin myös R.E.M., Patti Smith, The Ronettes ja Jump -klassikostaan parhaiten tunnettu rockyhtye Van Halen. Vaatimuksena galleriaan pääsylle on vähintään 25 vuoden ura.