Mika : Life In Cartoon Motion

Albumit · Stara.fi

Talven kuumimpin artistitulokkaisiin lukeutuva libanonilais- amerikkalainen Mika sytytti viimeistään Relax (Take It Easy) -esikoissinglellään, joka onkin yksi parhaista discoralleista pitkään aikaan. Kappale on räiskyvän positiivinen hitti, jonka täydellisyyttä hipova kertosäe jää soimaan kuin purkka tukkaan. Mikan falsetti ja kappaleen groove soundimaailma saavat jalat liikkeelle myös tanssilattialla. Upea viisu.

Briteissä miehen ensimmäisenä singlenä julkaistiiin Suomesta poiketen Grace Kelly, joka on tyylikäs popralli, mutta ei onnistu säväyttämään Relaxin tavoin. Miehen esikoisalbumi Life In Cartoon Motion onkin enemmän pop kuin sen ensimmäinen hitti.

My Interpretation -kappale ratsastaa mainiolla kertosäkeen loppuosalla, kun muuten ralli on kevyen tyylikästä peruskamaa. Love Today on scissormaista falsettidiscoa, mutta ei onnistu säväyttämään. Any Other World rauhoittaa tilanteen klassisella sellolla ja kauniilla laululla. Kokonaisuutena hieno raita. Big Girl (You Are Beautiful) on leppoisan menevää leikittelyä kasarisoundeilla ja toimii myös tanssilattialla.

Mika on imenyt musiikkiinsa vaikutteita Freddie Mercuryltä, Robbie Williamsilta, Elton Johnilta, George Michaelilta ja erityisesti Scissor Sistersiltä. Tyylilajina on siis positiivissävytteinen kevyt pop-leikittely. Kokonaisuutena albumi ei onnistu lunastamaan Relax (Take It Easy) -hitin asettamia odotuksia, mutta on silti hieno levy.

Stara tapasi Mikan äskettäin Lontoossa. Lue haastattelu tästä!

Pisteet 4/5