PlayStation 3 myyntiin ensi yönä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Sonyn maineikkaan PlayStation -sarjan uusin tulokas, PlayStation 3, julkaistaan huomenna. Ensimmäiset PS3 -konsolit tulevat myyntiin ensi yönä kello 00.01. Suomeen on saatu lanseerausvaiheen myyntiin 10.000 konsolia, joista puolet on varattu ennakkoon.

Uusi pleikka tuo teräväpiirtopelaamisen ja -elokuvat koteihin, sillä se lukee Blu-ray -levyjä. Yhdelle Blu-raylle mahtuu kahdeksaan kerrokseen maksimissaan peräti 200 gigaa dataa, joten yhdelle levylle mahtuu teräväpiirtona esimerkiksi kokonainen kausi Lost -sarjan jaksoja.

Konsolissa on 60 gigan kovalevy. Laitteen hinta on Suomessa 670 – 690 euroa, ja pelien hinnat ovat 60 – 65 euron luokkaa. Lanseerausvaiheessa PS3:lle julkaistaan 25 peliä, esimerkiksi Formula 1 Championship Edition, Resistance Fall of Man, Motorstorm, Ridge Racer 7, Genji, Tiger Woods PGA Tour 07, Need For Speed Carbon, The Godfather ja Fight Night Round 3.

Uuden konsolin edeltäjää, PlayStation 2 -konsolia, on myyty Suomessa 430.000 kappaletta.