The Killers : Read My Mind

Singlet · Stara.fi

Suomeen kesällä saapuva amerikkalainen The Killers -indiesuosikki nousi maailman tietoisuuteen mainiolla Hot Fuss -albumillaan, jolta lohkaistu Somebody Told Me oli tuolloin vuoden suurimpia hittejä. Toista vastaavaa megahittiä yhtye ei ole muuten mainiosta materiaalista huolimatta saanut aikaiseksi.

Nyt The Killers julkaisee singlen Read My Mind, joka on tyylilajiltaan brittipop-genreen lukeutuvaa ja luultavasti hienoisissa punk-tunnelmissa työstettyä peruskauraa. Kevyt salonkipunkpop voisi olla tarpeeksi ympäripyöreä määritelmä yhtyeen nykyiselle soundille. Kappale on siis suhteellisen rauhallinen popveto, jossa on ripaus asennetta. Mitään aidosti kapinallista yhtyeessä ei ainakaan soundipuolella ole havaittavissa.

Radioversiossa meno on steriiliä studiokamaa, eikä kappaleesta löydy koukkua ainakaan muutaman kuuntelukerran jälkeen. Mitään varsinaista vikaa biisissä ei ole, mutta kaivattu särmä siitä puuttuu. Singleltä löytyy myös Pet Shop Boysin versio viisusta, mutta Tennantin ja Lowen anti on tällä kertaa harvinaisen ponnetonta.

Pisteet 2/5