The Rolling Stones elokuussa Olympiastadionille

Viihdeuutiset · Stara.fi

Legendaariset rockin dinosaurukset, The Rolling Stones -yhtye, julkaisivat tänään iltapäivällä tulevan Euroopan kiertueensa keikkapaikat ja -päivät. A Bigger Bang -kiertue pysähtyy myös Suomessa, kun rollarit nousevat Helsingin Olympiastadionin lavalle keskiviikkona 1. elokuuta.

Luvassa on kaikkien aikojen suurin ja energisin rock´n´roll –show. Stadionille rakennetaan ennätyspitkä ”catwalk” ja tuotannon rekvisiittaa kyyditsee jopa 72 rekka-autoa. Konserttilippuja tulee myyntiin 35.000 kappaletta, jotka ovat kaikki istumapaikkoja. Myös kaikki kenttäpaikat ovat istumakatsomoa.

The Rolling Stones on yksi rock´n´rollin historian suosituimpia yhtyeitä. Vuonna 1962 perustettu yhtye aloitti rytmikkäiden blues-kappaleiden soittamisesta ja kehitti sitten tyyliään yhtyemäisempään suuntaan. Myöhemmin heidän musiikkityylinsä jalostui klassiseksi rock-musiikiksi.

The Rolling Stones on Suomessa tuttu näky, sillä yhtye on esiintynyt meillä aiemmin jo viisi kertaa. Ensimmäisen kerran Mick Jagger ja kumppanit kävivät konsertoimassa jo vuonna 1965, kun tuleva megayhtye esiintyi Yyterissä, Porissa. Helsingin Olympiastadionilla Rollarit esiintyivät ensimmäisen kerran jo 1970. Edellisen kerran yhtye nähtiin stadionilla heinäkuussa 2003.