Coldplay ja Timbaland yhteistyöhön

Viihdeuutiset · Stara.fi

Brittiyhtye Coldplay ja amerikkalainen hiphop-tuottaja Timbaland tekevät yhteistyötä. Chris Martinin luotsaama yhtye on pestannut Timbalandin tuottamaan yhtyeen seuraavan albumin, joten luvassa on selkeästi aikaisemmasta poikkeavaa soundia. Yhteistyön tarkoituksena on tasoittaa brittibändin tietä Yhdysvaltojen suurille äänitemarkkinoille.

Timbaland on innoissaan tulevasta projektista.

– Yritän päästä heidän maailmaansa, ja nähdä miten he näkevät asiat. Yritän selvittää mitä he tuntevat, ja jos he tuntevat jollain erityisellä tavalla, menen siihen mukaan. Heidän musiikkinsa käsittelee jokapäiväistä elämää, Timbaland selvitti tulevaa projektiaan.

Aikaisemmin Timbaland on työstänyt musiikkia lukuisille supertähdille. Referensseissä ovat esimerkiksi Nelly Furtado, Jennifer Lopez, P. Diddy, Nelly, Justin Timberlake ja Whitney Houston.

Äskettäin Timbaland jäi kiinni plagiaatista, kun hän oli käyttänyt suomalaisen artistin kappaletta Nelly Furtadon Do It -kappaleen pohjana. Tapauksen mahdollisesta jälkiselvittelystä ei ole saatu vielä tietoa. Tapausta käsiteltiin tammikuussa myös kansainvälisissä musiikkimedioissa.