Anna Nicolen kuolemaan ei liity rikosta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Helmikuun alussa kuolleen Playboy-malli Anna Nicole Smithin kuolinsyy oli tänään julkaistun toisen ruumiinavausraportin mukaan lääkkeiden yliannostus. Kuolinsyy ei selvinnyt vielä ensimmäisessä ruumiinavauksessa, joten Smithille piti suorittaa vielä toinen, aikaisempaa tarkempi, ruumiinavaus.

Anna Nicolen verestä löydettiin peräti yhdeksää eri lääkeainetta, mutta unilääkkeen yliannostus oli Smithin elimistölle liikaa. Sen yhteisvaikutus esimerkiksi masennuslääkkeiden kanssa johti lopulta povipommin kuolemaan.

Raportin mukaan yliannostus oli onnettomuus, joten kuolemaa koskevat poliisitutkimukset on päätetty. Raportissa ei tullut ilmi mitään rikokseen viittaavaa, eikä hotellihuoneesta löytynyt huumausaineita. Kyseessä ei ollut myöskään itsemurha.

Itsemurhan mahdollisuuden sulki pois unilääkkeen määrä veressä. Se ei olisi yksin voinut johtaa kuolemaan, ja hotellihuoneesta löytyi vielä puoli pulloa samaa lääkettä. Mikäli kyseessä olisi ollut itsemurha, olisi Smith mitä luultavimmin nauttinut koko pullollisen unilääkettä.

Vastoin aiemmin levinneitä tietoja Anna Nicolen verenkierrosta ei löytynyt lainkaan metadonia, sillä sitä löytyi ainoastaan hotellihuoneen jääkaapista. Metadonilla ei siis ollut osuutta kuolemaan. Lääkäreiden mukaan lääkkeiden määrä vaikutti myös siten, että Smith ei tuntenut lainkaan kipua kuollessaan.