James Bond sai oikean passin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Britannian viranomaiset ovat tehneet historiaa myöntämällä passin kuvitteelliselle elokuvahahmolle. Passin on nimittäin saanut maailman tunnetuin salainen agentti James Bond. Virallista dokumenttia tullaan käyttämään elokuvassa, jotta siihen saadaan enemmän autenttisuutta.

Seuraavissa Bond-elokuvissa päätähti vilauttelee siis virallista matkustusasiakirjaa. Valkokankaan ulkopuolella kyseistä dokumenttia tuskin tullaan näkemään, sillä nykyinen James Bond matkustaa siviilissä Daniel Craigin nimellä ja passilla.

Daniel Craig tai elokuvan tuotantoyhtiö eivät kuitenkaan saa pitää passia omanaan, vaan viranomaiset haluavat sen takaisin kuvausten loputtua.

– Passin kaltainen tärkeä asiakirja pitää palauttaa ja tuhota välittömästi sen jälkeen kun sitä ei enää käytetä, Britannian sisäministeri John Reid kertoi The Sun -lehdelle.

Tuotantoyhtiön mukaan passia ei ole kuitenkaan vaadittu palautettavaksi.