Riisuttu mies -elokuvan esitysoikeuksista sovinto

Viihdeuutiset · Stara.fi

Riisuttu mies -elokuvan käsikirjoittaja Veli-Pekka Hänninen sekä elokuvaa rahoittaneet MTV3 ja FS Film ovat sopineet elokuvan jatkossa tapahtuvasta esittämisestä. Helsingin hovioikeuden 31. tammikuuta 2007 tekemällä päätöksellä elokuva asetettiin esitys- ja levityskieltoon. Syy kieltoon oli se, että tuotantoyhtiö muutti Veli-Pekka Hännisen käsikirjoituksen sopimuksen vastaisesti ja tekijänoikeutta loukaten.

Jatkosssakaan elokuvaa ei tulla enää näkemään valkokankaalla. Sen sijaan kaikki muut esitysmuodot on sallittu. Sopimuksen mahdollisti se että elokuvan tuottanut Lasihelmifilmi Oy luovutti levittäjä FS Film Oy:lle elokuvan kaikki oikeudet.

Käsikirjoittaja toteaa, että oikeusprosessin tärkein tavoite, tekijänoikeuksien kunnioittaminen, on jo saavutettu, ja täydellinen esityskiellon jatkaminen aiheuttaisi kohtuuttomia taloudellisia vahinkoja rahoittajille, jotka eivät ole kiistan osallisia, eivätkä aiheuttajia.

Sopimuksen liittyvistä korvaussummista ja muista yksityiskohdista sopijaosapuolet ovat sitoutuneet vaitioloon. Riisuttu mies DVD tulee vuokraamoihin ja kauppoihin huhtikuussa.