DJBB keikkailee Japanissa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kotimainen Don Johnson Big Band -yhtye on kutsuttu soittamaan kaksi ulkoilmakeikkaa Japanin suurimmalle kansainväliselle Summer Sonic -festivaalille ainoana suomalaisena yhtyeenä.

Tokiossa ja Osakassa 11. – 12. elokuuta järjestettävällä festivaalilla ovat viime vuosina esiintyneet mm. Metallica, Coldplay, Beck, Massive Attack, Beastie Boys, Radiohead ja Nine Inch Nails. Tänä vuonna esiintymisensä ovat varmistaneet ainakin Arctic Monkeys, Black Eyed Peas, Gwen Stefani, Avril Lavigne, Bloc Party sekä DJ Shadow.

– Viime vierailumme Japaniin kesti yhteensä alle 24 tuntia ja lentoyhtiö hukkasi suurimman osan soittimistamme sekä meno- että tulomatkalla. Keikka meni kuitenkin olosuhteisiin nähden todella hyvin. Olemme hyvin innoissamme tästä mahdollisuudesta todistaa japanilaisyleisölle, että Suomessa osataan soittaa muutakin kuin metallia ja glam rockia, nauraa vokalisti Tommy Lindgren.

– Saamiemme tietojen mukaan Danny on esiintynyt Japanissa virallisena musiikkilähettiläänä jo vuonna 1976, joten raskas pohjatyö suomalaiselle rytmimusiikille on onneksi jo tehty, lisää yhtyeen rumpali Kari Saarilahti.

Yhtyeen nimeä kantava, kultaa myynyt ja Suomessa tuoreeltaan Emma-palkittu kolmas levy julkaistiin Japanissa näkyvästi helmikuussa. Don Johnson Big Band esiintyy Suomen festivaalikesässä mm. Ruisrockissa.