Tiësto : Elements Of Life

Albumit · Stara.fi

DJ-tähtenä tutuksi tullut Tiësto on siirtynyt uudella Elements Of Life -albumillaan Bob Sinclarin tapaan muutaman askeleen popimpaan suuntaan samalla kun miehestä on tullut oikea artisti. Stara ennakkokuunteli Tiëston 4. huhtikuuta julkaistavan albumin.

Trancemaailma on yhä vahvasti läsnä Tiëston soundissa, mutta se on saanut antaa tilaa houselle ja suoranaiselle kaupalliselle dancesoundille. Hyvä esimerkki uudesta linjasta on singleraita In The Dark, joka onkin oikein toimiva tanssiralli. Housena alkava viisu kääntyy loppua kohti hiljalleen trancen suuntaan. Christian Burnsin vokaalit toimivat myös mainiosti.

Levyn aloitusraita Ten Seconds Before Sunrise ei onnistu säväyttämään, vaikka antaa tanakan alun albumille. Everything -kappaleen housebiitti, electrovaikutteet ja Jesin vokaalit toimivat ja kertosäkeestä löytyy hieman koukkua. Hittipotkua ei kuitenkaan löydy. Do You Feel Me -kappale saa jalan väkisinkin liikkeelle, ja biisin bassline on mainio.

Carpe Noctum -raidasta tulee ensimmäisenä mieleen vanha kunnon Mr Oizo, ja biisistä kuoriutuukin hiljalleen varsin minimalistinen tanssiraita. Ei hittipotkua. Popimpaa soundia edustaa Driving To Heaven, jonka todella pitkän breikin jälkeen odotettua koukkua ei lopulta tulekaan. Tylsä raita.

Charlotte Martinin vokaaleilla ryyditetty Sweet Things edustaa vokaali-hardhouse-kauraa. Tämä danceviisu lienee oikein toimiva myös tanssilattialla. Hittipotkua siis löytyy. Bright Morningstar viisussa on mukana myös BT, joten tyylilaji on tyylikäs hardtrance. Klubisoitossa tämä toimii varmasti, ja kyseessä onkin yksi levyn hittiraidoista. BT on vokaaleilla mukana kappaleessa Break My Fall, joka ei kuitenkaan sytytä.

Levyn yksi parhaista raidoista on Dance4Life, jonka vokaaleista vastaa Faithless-yhtyeestä tuttu Maxi Jazz. Kappaleen remixit ovat kuitenkin selvästi albumiversiota toimivampia. Albumin nimiraita on melodista trancea, ja vieläpä suhteellisen toimivaa sellaista. Levyn päättää Pirates of the Caribbean -elokuvaan työstetty He´s A Pirate, joka on ihan kelvollista hardhousea. Tutun leffan teema täyttää tanssilattian helposti.

Tiëston soundin kaupallistuminen on selvä merkki siitä, että uudella albumilla haetaan aikaisempaa laajempaa kohderyhmää, ja se lieneekin onnistunut päätös. Kappaleiden hittipotentiaali ei kuitenkaan riitä kolmea pistettä suurempaan saaliiseen.

Pisteet 3/5