J-pop -suosikki MUCC Provinssirockiin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Seinäjoen Provinssirockin tuoreimmat ulkomaiset kiinnitykset ovat amerikkalainen Hatebreed, brittiyhtye Go!Team ja japanilainen J-rock-bändisensaatio MUCC. Yhtye esiintyi viime viikolla Helsingissä, ja nousi laajasti mediaan sankan fanijoukkonsa ansiosta.

Nyt samaista yhtyettä päästään tutkailemaan siis suuremmalla lavalla, kun MUCC nousee Provinssirockin lavalle.

MUCC tarkoittaa Suomeksi lukua 69. Yhtye perustettiin vuonna 1997 ja bändi on tähän mennessä ehtinyt tehtailla jo hurjan määrän julkaisuja: 14 levyä, 18 singleä ja 4 DVD:tä:tä. MUCC aloitti uransa hyvin amerikkalaisella musiikilla, jonka se maustoi country-vivahteilla. Vuosituhannen vaihteessa MUCC’n musiikillinen ura kääntyi angura-kei tyylisuuntaan.

Angura on väännös englanninkielen sanasta underground ja kei tarkoittaa tyyliä. Tyylilaji syntyi 60-luvulla teatteripiireissä puolustamaan japanilaista kulttuuria länsimaisia vaikutteita vastaan. Bändi otti vaikutteita musiikkiinsa myös heavy metallista sekä japanilaisesta kansanmusiikista.

Tänä päivänä bändi muistuttaa amerikkalaista emo-punk skeittibändiä, joka laulaa japaniksi. Myös thrash-, nu-, heavy metal ja funk vaikutteet ovat kuultavissa MUCC’n musiikissa. Lavalla tästä ryhmästä on havaittavissa, mikä on Japanin kuumin katumuoti.

Nouseva Japani-innostus ei rajoitu pelkkään J-rockiin. Fanien mieleen ovat myös animaatioelokuva anime ja manga-sarjakuvat. MUCC on tämän hetken J-rockin yksi ehdottomasti kiinnostavimmista ja suosituimmista nimistä.

– Luulin jo nähneeni kaiken Rasmus-hysterian keskelläkin aikoinaan, mutta kun 500-600 manga-mimmiä jonottaa parhaimmillaan 5 tuntia nimikirjoituksia levykaupassa niin on se jo nähtävä, yhtyeen Suomen vierailua kommentoi yhtyeen suomalaisen levy-yhtiön Karri Suksia.