Suomen Euroviisut 1961 – 2006

Albumit · Stara.fi

Euroviisuhuumassa julkaistaan nyt myös kokoelmia, joilta löytyvät käytännössä kaikki mahdolliset viisuihin liittyvät kappaleet. Paketin toimivin kokoelma on Suomen Euroviisut 1961 – 2006, joka sisältää nimensä mukaisesti kaikki viisumme. Osasta on mukana lisäksi myös englanninkielinen versio, joten levyltä löytyy myös harvinaisuuksia.

Tuplalevy sisältää yhteensä peräti 48 raitaa, ja se on mielenkiintoinen matka suomalaiseen viisuperinteeseen. Ikävä kyllä se ei ole ollut aina kovin ruusuinen, ja sen kyllä huomaa tällä levyllä. Esimerkiksi Kojon legendaarinen nollaviisu Nuku pommiin saa yhä edelleen inhon väreet selkäpiihin: ”Jos joku nakkaa ydinkakkaa…” Samaan sarjaan menee myös Pave Maijasen Yamma Yamma ja monta muutakin kauhistusta.

Onneksi mukana on myös aidosti hyviä viisukappaleitamme. Esimerkiksi Sonja Lumpeen Eläköön elämä -biisistä löytyy myös englanninkielinen versio. Lisäksi Katri-Helenan Katson sineen taivaan, Ami Aspelundin Fantasiaa, Vicky Rostin Sata salamaa ja Kirkan Hengaillaan toimivat yhä edelleen varsinkin radioaalloilla. Luonnollisesti kokoelma huipentuu Lordin Hard Rock Hallelujah -voittoviisuun.

Hienona lisänä levyn kansimateriaalista löytyy tarinoita kappaleiden takaa. Näin kokoelmasta tulee mukava aikamatka viisuhistoriaamme.

Pisteet 3/5