Epic Movie

Elokuvat · Stara.fi

Epic Movie on jatkoa Scary Movien viitoittamalla tiellä. Tuttuun tapaan leffassa tehdään parodiaa aikaisemmista elokuvista, televisiosarjoista ja ilmiöistä. Tällä kerralla kohteena on selvästi aikaisempaa enemmän leffoja, ja mukaan on raahattu luultavasti suurin osa elokuvastudion rekvisiitasta.

Leffan pääkohteita ovat Jali ja suklaatehdas sekä Narnian tarinat. Niiden ympärillä nähdään tuttuja elementtejä kymmenistä elokuvista ja televisiosarjoista. Sivalluksen kohteina ovat muiden muassa Snakes On A Plane, X Men, Pirates of the Caribbean, MTV:n Cribs, Star Wars, Harry Potter, Nacho Libre, Borat ja lukuisat muut.

Tällaisista lähtökohdista on vaikea rakentaa toimivaa yhtenäistä juonta, eikä se ole tälläkään kerralla onnistunut. Lopputuloksena on vain irrallisia sketsejä sieltä täältä. Tilannetta ei lainkaan paranna se, että budjetti ei ole kestänyt niminäyttelijöiden palkkaamista, ja valkokankaalla nähdäänkin pääasiassa b-luokan harrastelijoita.

Kevään tuhdeimmaksi kreisikomediaksi mainostettu elokuva ei kykene lunastamaan lupausta tuhdista, sillä elokuva kestää alle puolitoista tuntia. Siten se lunastaa juuri ja juuri lupaukset siitä, että on ylipäänsä elokuva. Epic Movie onnistuu olemaan omassa lajityypissäänkin vain välttävä, ja laajemmalti se on keskivertoa selvästi heikompi esitys. Parit naurut se onnistuu tosin tarjoamaan.

Genre: KomediaOhjaus: Jason Friedberg ja Aaron SeltzerPääosissa: Adam Campbell, Faune A. Chambers, Kal Penn, Crispin Glover, Jayma Mays, Fred Willard, Mary CastroEnsi-ilta: 6.4.2007Kesto: 1:26

Pisteet 2/5