James Bondin stuntti oli päätyä krokotiilin kitaan. Katso video!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Vuonna 1973 ensi-iltansa saaneessa James Bond -elokuvassa Elä ja anna toisten kuolla nähdään muutaman sekunnin mittainen otos, jossa salainen agentti ylittää ojan astumalla kolmen krokotiilin päälle. Kyseisessä kohtauksessa nähdään stuntmiehenä Ross Kananga, joka joutui ottamaan kohtauksen uusiksi useita kertoja.

Kananga tunsi krokotiilit hyvin, sillä hän omisti krokotiilifarmin, jossa kohtaus kuvattiin. Silti hän joutui hengenvaarallisiin tilanteisiin yrityksissään. Neljännessä otossa viimeinen krokotiili saa hetkeksi otteen isäntänsä kengästä. Kohtaus saatiin lopulta kuvattua viidennellä yrityksellä.

Videopätkästä ei tosin selviä olivatko krokotiilit esimerkiksi huumattu tai sidottu kiinni alustaansa, sillä niiden keskelle putoava stuntmies ei joudu krokotiilien kitaan, vaikka makoilee tilanteeseen nähden pitkään yhden krokotiilin päällä. Krokotiilit eivät myöskään kykene säntäämään Kanangan perään.

Elokuvan ohjaaja Guy Hamilton piti kohtauksesta niin paljon, että nimesi lopulta elokuvan pääroiston Kanangan mukaan. Kyseisessä roolissa nähtiin Yaphet Kotto, joka näytteli sittemmin esimerkiksi elokuvasa Alien.

Katso video tästä tai artikkelin alta.