Tori Amos Provinssirockiin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Seinäjoella järjestettävä Provinssirock on julkistanut kolme uutta nimeä ulkomaiseen esiintyjäkattaukseensa. Festivaalin lavoille nousevat aikaisemmin ilmoitettujen lisäksi myös brittiyhtye The View sekä amerikkalaiset The Blood Brothers ja suosittu poptähti Tori Amos.

Trio-kokoonpanolla Provinssiin saapuva Tori Amos, oikealta nimeltään Myra Ellen Amos, tunnetaan pianovetoisesta pop- ja rock-elementtejä yhdistelevästä musiikistaan ja voimakkaista uskontoa, seksiä ja henkilökohtaisia tragedioita käsittelevistä lyriikoistaan.

Vuonna 1996 Tori Amos oli mukana kappaleessa Professional Widow, joka nousi konemusiikin listaykköseksi ja jäi yhdeksi genren klassikoista. Tarina alkoi kuitenkin jo kauan ennen sitä. 1980-luvulla Tori Amos kuului bändiin Y Kant Tori Read, joka julkaisi nimeään kantavan popalbumin vuonna 1988. Bändin kuitenkin hajosi tämän jälkeen ja Amos ryhtyi sooloartistiksi laulajana ja pianistina.

Ensimmäisen soololevynsä Little Earthquakes Tori Amos julkaisi vuonna 1992. Varsinainen läpimurtolevy oli vuonna 1994 julkaistu Under The Pink, joka sisälsi kappaleet Cornflake Girl ja Pretty Good Year.

Maailmanlaajuisesti Tori Amos on myynyt yli 12 miljoonaa levyä. Hän julkaisee seuraavan studiolevynsä American Doll Posse 2. toukokuuta.