Mötley Crüe Suomeen kesäkuussa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Heviyhtye Mötley Crüe saapuu konsertoimaan Suomeen kesäkuussa osana laajaa Euroopan kiertuettaan. Kerta toisensa jälkeen Suomessa loppuunmyydyille katsomoille esiintynyt Mötley Crüe nähdään Helsingin Jäähallissa maanantaina 4. kesäkuuta.

Mötley Crüe on yksi kaikkien aikojen suosituimmista heavy rock -yhtyeistä. Sen levyjä on myyty jo yli 40 miljoonaa kappaletta ympäri maailmaa. Yhtye perustettiin 1981, Los Angelesissa. Basisti Nikki Sixx oli juuri eronnut London -yhtyeestä, ja hänelle suositeltiin rumpaliksi Tommy Lee -nimistä nuorta Suite 19 -yhtyeen soittajaa. Pian joukkoon liittyi mukaan kitaristi Mick Mars. Laulajaksi tuli Vince Neil.

Vince, Tommy ja Nikki Sixx muuttivat yhdessä Sunset Stripillä sijaitsevaan asuntoon, joka sijaitsi lähellä Whisky A-Go-Go -nimistä baaria. Ihmiset tulivat Whiskystä aina jatkoille poikien taloon, jota kutsuttiin nimellä Mötley House.

Mötley Crüe tuli tunnetuksi rajusta lavashowstaan. Osittain siitä syystä yhtyeellä oli vaikeuksia saada levytyssopimusta. Mötley Crüen ensimmäinen single, Stick to Your Guns / Toast of the Town, joka julkaistiin heidän omalla levymerkillään. Myös marraskuussa 1981 julkaistu debyyttialbumi, Too Fast for Love, oli itse tuotettu. Loppu onkin historiaa.

Yhtyeen viimeisimmät julkaisut ovat kokoelma-albumi Red, White and Crüe vuodelta 2005 sekä Carnival of Sins Live Vol 1 / Vol 2 -cd ja dvd vuodelta 2006. Parhaillaan yhtye valmistelee uutta The Heroin Diaries -albumia.