Apocalyptica lämmittelee Metallicaa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailmanmainetta niittänyt sellorockia esittävä Apocalyptica on varmistunut Metallican lämmittelijäksi Olympiastadionilla 15. heinäkuuta järjestettävään konserttiin. Apocalyptican vuonna 1996 julkaistu debyyttialbumi oli samaisen hevijätin innoittama Plays Metallica by Four Cellos, jota on myyty maailmaanlaajuisesti yli miljoona kappaletta.

Kolmen sellistin ja rumpalin muodostama Apocalyptica on yksi kaikkien aikojen ainutlaatuisimmasta metalliyhtyeistä. Yhtye nousi suuren yleisön tietoisuuteen esittämällä tunnettujen heavybändien tuotoksia selloilla. Jo toisella albumilla mukaan tuli myös omia sävellyksiä.

Yhtyeen livekeikoilla tunnelma on käsin kosketeltavissa. Kaikki perustuu energisyyteen ja yhtye rokkaa kovemmin kuin monet muut metallibändit. Sellot saavat kyytiä, kun Sibelius-akatemian kasvatit todistavat etteivät särökitarat ole ainoa keino saada maaperä jyrisemään.

Parhaillaan Apocalyptica työstää Tukholmassa uutta albumia, jonka on tarkoitus ilmestyä syksyllä. Yhtyeen muodostavat Eicca Toppinen, Perttu Kivilaakso ja Paavo Lötjönen sekä rumpali Mikko Sirén.

Metallican heinäkuinen Suomen konsertti on loppuunmyyty. Olympiastadionin 42.000 paikan kapasiteetti myytiin loppuun alle tunnissa. Myös Tukholman ja Oslon konserttiliput loppuivat ennätysajassa.