Darude : Tell Me

Singlet · Stara.fi

Kotimainen konejyrä Darude palaa pitkän tauon jälkeen kuvioihin. Miehen ensi syksynä julkaistavan Label This! -albumin ensimmäinen singlelohkaisu on Tell Me, joka jatkaa soundillisesti lähellä miehen aikaisempaa tuotantoa.

Tell Me ei onnistunut juurikaan säväyttämään ensimmäisillä kuuntelukerroilla, mutta ajan kanssa siitä on muodostunut varsin toimiva tanssipaketti. Tunnelman muutos on suurelta osin kappaleen remixien ansiota. Radioversion pääosassa kuullaan Tonto Nuotion vokaalit, jotka muistuttavat suuresti Bomfunk MC´s -yhtyeen Sky Is The Limit -kappaleen vastaavia. Vokaalit eivät kuitenkaan suorituksina ole ”sieltä parhaasta päästä”, ja falsettiviritykset vievät pohjaa koko biisiltä.

Original Dub Mix tarjoaa saman biisin minimivokaaleilla, joten turhat laulukikkailut on jätetty pois. Itse kappale pääsee nyt oikeuksiinsa, ja tanssijalka nousee kiitettävästi. Varsinkin kappaleessa aika-ajoin kuultava synapimputus on varsin toimiva tehokeino.

Heikki Liimataisen housesoundinen Heikki L Powerhouse Remix kuulostaa oikein hyvältä, mutta ei toimi tanssilattialla kovin hyvin. Kenneth Thomas Tech Funk Dub yhdistelee mukavan kevyesti vaikutteita housesta ja trancesta. Weirdness Remix on puolestaan soundillisesti suhteellisen puhdasta ysäritrancea, ja toimii sellaisena välttävästi.

Pisteet 3/5