Morian : Away From The Sun

Singlet · Stara.fi

Viiden vuoden ikäinen rockyhtye Morian on lohkaissut toukokuussa julkaistavalta Sentinels Of The Sun -albumiltaan singlen Away From The Sun. Viisu on kokonaisuutena oikein mainio kappale tarjoamalla samaan aikaan rankkaa paahtoa ja kevyttä melodiaa ja kauniita vokaaleja. Heti alussa otetaan luulot pois raskaammalla kitarariffillä, josta tunnelma kevenee nopeasti. Mutta vain hetkeksi.

Tyylillisesti Morian ei ole kovin omaleimainen, mutta tässä kappaleessa on koukku, jota on vaikea yksilöidä. Hiili Hiilesmaan tuottama ja miksaama kokonaisuus kuulostaa yksinkertaisesti hyvältä. Varsinkin Saila Nykäsen stemmat toimivat hienosti ja tuovan kappaleeseen tunnetta. Myös Janne Siekkisen miesvokaali toimii varsinkin suvantokohdissa hienosti.

Biisin kliimaksi koetaan, kun aivan kappaleen lopussa lähtee liikkeelle pianomelodia, joka voisi sellaisenaan olla peräisin vaikkapa jostain 90-luvun technoklassikosta. Silti se sopii äärimmäisen hyvin myös tähän viisuun. Tämä hieno single antaa odottaa todella hienoa albumia. Uskoisin, että Morian kuuluu siihen kategoriaan, josta kuullaan vielä paljon.

Pisteet 4/5