Mystinen hiphop-murha ratkeamassa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Legendaarisesta Run DMC -yhtyeestä tuttu hiphop-tähti Jam Master Jay, oikealta nimeltään Jason Mizell, murhattiin 30. lokakuuta 2002 New Yorkissa sijaitsevalla levytysstudiolla. Mustiin pukeutunut mies ampui häntä päähän ja haavoitti lisäksi yhtä sivullista henkilöä.

Nyt mystisen tapauksen tutkimukset ovat edenneet, kun Yhdysvaltojen valtakunnansyyttäjän mukaan Ronald ”Tenad” Washington -nimistä pikkurikollista epäillään avunannosta murhaan. Hänen kerrotaan olleen paikalla ja määränneen Mizellin aseella uhaten maahan makaamaan.

Washingtonia epäillään lisäksi Tupac Shakurin ystävän, Randy Walkerin, murhasta vuonna 1995. Hänet saatiin kiinni useista aseellisista ryöstöistä, jotka tehtiin pian Jam Master Jayn murhan jälkeen.

Washington on itse kiistänyt syytökset ja väittää poliisien lavastaneen hänet murhaajaksi. Aiemmin hänet on tuomittu esimerkiksi pahoinpitelyistä ja huumausainerikoksista. Syyttäjä ei ole vielä suostunut kommentoimaan tapausta julkisesti, E! Online uutisoi.

Epäillyllä on itselläänkin takanaan hiphop-ura Live Squad -yhtyeen riveissä, jossa hän esiintyi artistinimellä Stretch. Lisäksi hän on tuottanut aikanaan musiikkia Tupac Shakurille.