Star Trek tähti sittenkin avaruuteen

Viihdeuutiset · Stara.fi

”Beam me up, Skotty!” Tuo tuttu sananparsi lienee pian osittain totta ainakin Skottyn itsensä osalta, sillä kyseistä roolihahmoa legendaarisessa Star Trek -sarjassa näytelleen James Doohanin tuhkaa aiotaan lähettää raketilla avaruuteen.

Kyseessä on projekti, jossa James Doohanin, Apollo 7 -astronautti Gordon Cooperin ja 200 muun vainajan maallisia jäännöksiä aiotaan lähettää maata kiertävälle radalle New Mexicon autiomaasta lähetettävällä raketilla. Muutaman gramman lähettäminen avaruuteen maksaa noin 500 dollaria, Star Magazine uutisoi.

Yksityinen raketti on jo toinen laatuaan. Ensimmäiset tuhkat oli tarkoitus laukaista avaruuteen viime syyskuussa, mutta ohjauskykynsä menettänyt Spaceloft XL-raketti putosi aavikolle yhdeksän sekuntai lähdön jälkeen.

Star Trek -tähti James Doohan kuoli 85 vuoden ikäisenä heinäkuussa 2005. Sarjan luojan, Gene Roddenberryn, tuhkat lähetettiin avaruuteen jo vuonna 1997.