Muusikko Eeki ”Kari Grandi” Mantere on kuollut

Viihdeuutiset · Stara.fi

Hullujussi-yhtyeestä aikanaan tutuksi tullut muusikko Erik ”Eeki” Mantere on kuollut 58-vuotiaana. Yleisradion mukaan Mantere kuoli Jorvin sairaalassa Espoossa maanantaina.

Mantere tuli tunnetuksi Hullujussi -yhtyeen riveissä Viktor Kalborrek -artistinimellä. Yhtye oli yksi 70-luvun kotimaisia suosikkiyhtyeitä. Myöhemmin Eeki Mantere levytti ja keikkaili myös omalla nimellään. Hän tuli tutuksi myös televisiomainoksista, joissa hän näytteli pitkään kaikkien janoisten sankarin, Kari Grandin, roolia.

Television ja musiikkiuran lisäksi Eeki Mantere nähtiin kahteen otteeseen myös valkokankaalla elokuvissa Karvat ja Ruuvit löysällä.

Kalborrekin lisäksi Mantereella oli useita muitakin aliaksia, kuten Erik Warpower, De Laborrek Vigues, Sistoin Adi ja Krappa Frank. Viimeksi mainittu viittaa hieman Mantereen yhtyetoveri Heimo Holopaiseen, josta tuli myöhemmin koko kansalle tuttu Frank Pappa.