Nat Newborn Big Time : On The Rocks

Albumit · Stara.fi

Suomalainen Nat Newborn on muokannut levyllisen tuttuja kotimaisia klassikoita Frank Sinatran ja Nat ”King” Colen hengessä swing- ja jazz-versioiksi. Artistinimen takaa löytyy Gebardi-yhtyeestä tuttuja kotimaisia ammattilaisia.

On The Rocks -albumi sisältää 12 kappaletta, ja joukkoon mahtuu upeita sovituksia tutuista hittikappaleista. Kaikki albumin kappaleet on laulettu englanninkielellä, vaikka mukana on myös alunperin suomenkielisiä viisuja. Nylon Beatin Viimeinen on saanut nimekseen Last In Line, kuten nyloneiden omallakin levyllä aikanaan.

Erityisen upeita ovat versiot Lordin Hard Rock Hallelujah ja Sata Salamaa -viisuhiteistä. Jälkimmäinen tottelee tällä levyllä nimeä Fire Night. Tämä versio Lordin jättihitistä on kerrassaan uskomattoman hieno. Taustakuoro on piste ison i:n päälle. Mahtavaa!

The Rasmuksen tuotantoa coveroidaan kappaleilla F-F-F-Falling ja In The Shadows. Niistä erityisesti jälkimmäinen on varsin mainio, mutta myös Fallingin swing ja varsinkin ketosäe toimivat. Levyn tyylikkäimpiin vetoihin lukeutuu Newbornin versio HIM -yhtyeen Join Me -hitistä. Hurriganesin Get On! ei kuulu levyn parhaimmistoon, vaikka se onkin ensin käännetty Remu-kieleltä englanniksi.

Levyn paras käännös löytyy Apulannan Anna mulle piiskaa -kappaleesta, joka on taittunut Nat Newbornin kynässä Spank Me -nimiseksi slovariksi. Kappale räjäyttää tunnelman discoillan viimeisenä hitaana. Albumin cover-vedot ovat siis mainioita, mutta levyltä löytyy myös pari yhtyeen omaa viisua. Ne eivät kuitenkaan onnistu juuri sytyttämään, koska kiinnekohtaa tuttuihin hitteihin ei löydy.

Elävä legenda Paul Anka työsti äskettäin upean levyllisen uusia rock-hittejä swing-muottiin, joten Nat Newbord iskee juuri oikeaan saumaan. Tätä on pakko saada lisää! Stara.fi suosittelee vahvasti.

Pisteet 5/5