The Arkin euroviisua väitetään kopioksi. Vertaa!

Euroviisut · Stara.fi

Plagiaattikohu seuraavat toistaan tämän vuoden Euroviisuissa. Eilen julkisuuteen tuli jo kolmas plagiaattiväitös kilpailun aikana. Tuoreimmassa tapauksessa syytettynä on kisojen ennakkosuosikki The Ark.

Verkossa jo viikkoja levinneen väitteen mukaan ruotsalaisyhtyeen viisu The Worrying Kind on kopio Edison Lighthouse -brittiyhtyeen Love Grows (Where My Rosemary Goes) -hitistä vuodelta 1970. Kappaleen video löytyy tästä vai artikkelin alta.

Kappaleesta on lainattu lähinnä kappaleen säkeistönä toimivan rallatuksen melodia. Yhtymäkohdat kappaleiden välillä ovat selviä, mutta koko kappaletta ei missään nimessä ole plagioitu, eikä edes kertosäe ole kovin samanlainen. Staran haastattelemien muusikoiden mukaan kyseessä ei ole plagiaatti, jos vain yksi kohta on ”lainattu”. Yleisradio ei ole toistaiseksi kommentoinut tapausta.

Suomen viisukarsinnoissa Katra oli mukana kappaleella Tietäjä, joka oli ainakin osittain Within Temptation -yhtyeen Jillian -kappaleen plagiaatti. Myöhemmin ruotsalainen ysäripoppari Pandora väitti Englannin edustajan Scootch -yhtyeen Flying The Flag -viisua plagiaatiksi hänen No Regrets -kappaleestaan.