Jonna Tervomaa listakärkeen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Pitkän artistiuran tehnyt Jonna Tervomaa on noussut ensimmäistä kertaa Suomen virallisen albumilistan ykköseksi. Parempi loppu -albumi on Jonnan viides studiolevy.

Vuonna 2004 julkaistu Halo -albumi toi Tervomaalle kolme Emma-pystiä ja ensimmäisen platinalevyn. Uuden levyn tuotanto viivästyi hieman suunnitellusta, mutta viivästys toi mukanaan myös uutta materiaalia.

Parempi loppu saatiin valmiiksi puoli vuotta myöhemmin kuin oli tarkoitus. Studioon menoa – ja siitä johtuen keikkailun alkamisajankohtaa – oli epämiellyttävä siirtää. Yli vuoden kestänyt keikkatauko alkoi tuntua kovana puutostilana.Ratkaisu osoittautui tietenkin oikeaksi. Aikalisän tuloksena nauhalle saatiin studiossa tuoretta, innostunutta ja omakätistä materiaalia, Tervomaa kertoi.

– Noin vuosi sitten, keväällä 2006, istuimme kitaristi-tuottaja Jussi Jaakonahon kanssa minun keittiössäni ja sanoimme ääneen asioita, joita ei oltu aiemmin tohdittu. Oli tullut aika sukeltaa omiin arkistoihin ja tutustua tosissaan meikäläisen sävellystaitoihin. Sikisi voimakas varmuus siitä, että albumi tehdään biisien sävellyksistä lähtien täysin omakätisesti, hän lisää.