Aleksi Ojala : Koditon mies

Albumit · Stara.fi

Aleksi Ojala on onnistunut pysyttelemään kirkkaimman kotimaisen kärjen ulkopuolella, vaikka debyyttialbumi Sydämet & nuolet julkaistiin jo vuonna 2003.

Nyt asia kuitenkin muuttuu, kun tuoreelta Koditon mies -albumilta julkaistiin ensimmäisenä singlenä kesähitti Rakastaa ja tulla rakastetuksi. Kappale soi jo nyt tiiviisti radioissa ja ravintoloissa. Biisi onkin loistava kesäveto, jonka laulumelodiat ja sanoitus toimivat täydellisesti. Samalla se on albumin paras raita.

Kolmenkympin kriisissä kirjoitetut lyriikat ovat muutenkin levyn parasta antia. Kalliomaalaus aloittaa levyn rauhallisesti. Mukana on myös muutamia raitoja, jotka menevät toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Tähän sarjaan kuuluvat esimerkiksi Ennen kuin menet nukkumaan ja Ainoan molemmat osat.

Tartu hetkeen ei säväytä heti, mutta pian se alkaa vetää mystisesti puoleensa. Samaa osastoa on myös Se oikea. Niinkuin aina ennenkin -kappaleessa taustalla soiva synamatto on mainio. Västäräkki -kappaleen toistot ärsyttävät, mutta melodia toimii hyvin.

Soundillisesti albumi on sekoitus Mambaa, Discoa ja Suurlähettiläitä, eli kepeän kesäistä suomipoppia mukavan leppoisilla sanoituksilla ryyditettynä. Kokonaisuutena levy on siis ihan toimiva paketti, mutta ehkä hieman turhan ponnetonta taustamusiikkia.

Pisteet 4/5