Mighty 44 : Sky Rockers

Albumit · Stara.fi

Mighty 44 palailee parin vuoden tauon jälkeen julkaisurintamalle. Yhtyeen kolman albumi Sky Rockers jatkaa esikoisalbumin linjoilla, sillä kakkoslevy Headbanger ei ollut kovin vakuuttava esitys.

Uudella levyllä Mighty 44 tarjoilee siis vokaalivoittoista konepoppia, johon on sekoitettu suunnilleen kaikkia mahdollisia musiikkityylejä studion pöytälaatikosta. Pääasiassa kappaleissa keskitytään keulahahmo Mr. B:n lauluun ja energisiin huudatuksiin. Aloitusraita Another Anthem etenee James Bond-tunnelmissa, mutta ei sisällä hittipotentiaalia.

Levyn selvästi paras raita on Turn It Loud, jonka vokaaleissa vierailee Andrah. Biisi on vahvasti electrovaikutteista tanssikauraa, ja varsinkin soundipuoli toimii mainiosti. Monipuolinen synaosasto tuo biisiin oman mielenkiintoisen ja tyylikkään lisänsä. Tässä lienee tulevaisuuden singlehitti.

Loppuosa levystä on enemmän tai vähemmän täytekamaa. I Don´t Care sisältää muutaman hauskan electrokasarikikkailun, mutta kokonaisuutena viisu ei toimi, vaikka kertosäkeessä onkin sata lasissa. Sky Rockers yhdistelee housea ja reggaesoundia. Kappaleen kertosäkeen melodiassa on hieman koukkua, mutta laahaava biitti vie terän.

What’s Your Number on keskinkertaista dancepoppia, ja Don´t Stop on lainannut tunnelmaansa Les Rythmes Digitalesin (Hey You) What’s That Sound? -biisistä ja Michael Jacksonin Don’t Stop ’Til You Get Enough -hitistä.

Kilvillen feattaama Same Thing We Believe In lukeutuu levyn parhaimmistoon, ja voisi toimia jopa tanssilattialla. Kilvillen anti kappaleelle on positiivinen yllätys. Yllätyksen tuo myös poppiballadi I’m Sorry Mama, joka kuulostaa siltä kuin se olisi revitty levylle täysin eri yhtyeen tuotannosta. Miksi?

Sama sekoilu jatkuu, kun kehiin tulee Color TV, joka yhdistelee konepoppia ja countryä. Lisäksi I Am yhdistelee heavyä ja dancepoppia. Levy-yhtiön olisi kannattanut miettiä hieman pidempään levyn koostumusta. Nyt konepoppi, rock, reggae, funk, country ja poppiballadit tekevät levystä sillisalaattia, jolla yritetään ilmeisesti kosiskella kuulijoita vauvasta vaariin.

Kokonaisuutena levy onkin sekavaa pyristelyä sinne tänne. Tuotantopuolella on mukana erittäin kovatasoinen tiimi Jaakko ”JS16” Salovaarasta Jani Saastamoiseen ja Jukka Immoseen. Ikävä kyllä alansa parhaimmistoon lukeutuvan tiimin osaaminen ei kuulu levyltä.

Pisteet 2/5