Simpsoneita jo 400 jaksoa – teemana 24-sarja

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suosituin piirrossarja Simpsonit on saavuttanut uuden merkkipaalun. Heinäkuun lopussa valkokankaallakin nähtävä perhe on nimittäin seikkaillut televisiossa jo 400 jakson verran.

Simpsonit -sarjan 400. juhlajakso nähdään Yhdysvalloissa sunnuntai-iltana. Jakson vierailevana äänenä kuullaan hiphop-tähti Ludacris, joka antaa äänensä Luda-Crest -hahmolle. Samana päivänä nähtävässä 399. jaksossa teemana on 24-sarjan mukaan ”24 sekuntia”, ja vierailevina ääninä kuullaan sarjasta tutut Kiefer ”Jack Bauer” Sutherland ja Mary Lynn ”Chloe O’Brian” Rajskub.

Simpsonit -sarjaa on nähty maailmalla jo 18 tuotantokauden verran, ja sarja on voittanut huimat 23 Emmy -palkintoa. Nykyisin jokainen jakso vetää ruutujen ääreen noin yhdeksän miljoonaa katsojaa, mikä ei tosin ole enää lähelläkään sarjan kulta-ajan lukemia.

Simpsonit on maailmalla neljäs käsikirjoitettu animaatiosarja, joka on saavuttanut 400 jakson rajapyykin. Homer Simpsonin kuuluisa huudahdus ”D´oh!” päätyi jo vuonna 2001 Oxfordin englanninkielen sanakirjaan. Sarjan oheistuotteita on myyty Financial Timesin mukaan yli miljardin dollarin edestä.