Hokkarihemmot

Elokuvat · Stara.fi

Koomikko Will Ferrell nähdään valkokankaalla tällä kertaa luistimet jalassa. Hän tähdittää elokuvaa Blades Of Glory, joka on saanut jostain ihmeen syystä suomenkieliseksi nimekseen typerän Hokkarihemmot. No, ei nimi leffaa pahenna.

Elokuvassa übermacho Chazz Michael Michaels (Will Ferrell) ja neitimäinen Jimmy MacElroy (Jon Hender) kisaavat taitoluistelun mestaruudesta. Tuloksena on kuitenkin tasapeli, jonka tiimellyksessä vihamiehet päätyvät tappelemaan, menettävät kultamitalinsa ja saavat elinikäisen kilpailukiellon. Mutta vain yksinluisteluun.

Miesten urat ovat ohi, kunnes he saavat tietää, ettei kilpailukielto koske pariluistelua. Vihamiehet eivät kuitenkaan voisi kuvitellakaan luistelevansa parina miljoonien ihmisten katsoessa. Myös katsojille moinen lienee kova pala purtavaksi.

Elokuvan käsikirjoitus on keskinkertaista hömppäkomediaa monimuotoisempi ja siihen on saatu mukaan myös tuoreita ideoita ja uusia elementtejä. Esimerkiksi läpi kaupungin jatkuva takaa-ajokohtaus luistimet jalassa on tästä hyvä esimerkki. Erityismaininnan ansaitsee myös elokuvan todella onnistunut puvustus.

Will Ferrell toimii näissä rooleissa tuttuun tapaan mainiosti, mutta Jon Heder ei välttämättä ole paras vaihtoehto toiseen pääosaan. Miehen karisma ei välittynyt ihan katsomoon saakka. Parin arkkiviholliset, Fischerin sisarukset, ovat kelpo lisä tarinaan, mutta roolisuoritukset ovat ala-arvoisia. Onneksi kyseessä on vain pienet sivuosat.

Kokonaisuutena Hokkarihemmot on perinteinen höpöhöpö-osaston kreisikomedia, jossa on kuitenkin tavallista parempi käsikirjoitus. Omassa sarjassaan elokuva on leppoisa ja kolmen tähden arvoinen katselupala.

Genre: Komedia

Ohjaus: Josh Gordon, Will Speck

Pääosissa: Will Ferrell, Jon Heder

Ensi-ilta: 08.06.2007

Kesto: 1:35

Pisteet 3/5

Uusimmat