Fintelligensin Iso H julkaisee soololevyn

Viihdeuutiset · Stara.fi

Fintelligens -yhtyeestä tutuksi tullut Iso H julkaisee 4. heinäkuuta ensimmäisen sooloalbuminsa Lähelle On Pitkä Matka. Levy on yksi odotetuimmista kotimaisista hiphop-julkaisuista, ja se on ollut työn alla pitkään.

– Aloitin levyn tekemisen vuonna 2002, mutta vasta tämän vuoden aikana se sai lopullisen muotonsa. Tuli sellainen olo, että nyt tai ei milloinkaan, Iso H kertoo.

Suomen musiikkimarkkinoilla Fintelligens oli yhtye, joka sai hiphop-musiikin aikanaan nousemaan alakulttuurista yleisesti hyväksytylle tasolle. Kaksikko tehtaili kolme albumia ja yhden kokoelman, jotka kaikki ylittivät kultalevyyn oikeuttavan myyntirajan.

Nykyään Iso H vastaa Rähinä Records Oy:n studiotoiminnasta ja on työstänyt useiden artistien levyjä. Viime vuonna mies suoritti reilun puolen vuoden tuomionsa aseistakieltäytymisestä Helsingin Työsiirtolassa.

Uusimmat