Sturm Und Drang : Learning To Rock

Albumit · Stara.fi

Kuluvan vuoden kovin kotimainen bänditulokas, vaasalainen Sturm Und Drang, saa vihdoin ulos esikoisalbuminsa Learning To Rock, joka on jo nyt luvattu julkaista Suomen lisäksi ympäri Eurooppaa. Yhtyeen muodostavat teinipojat saavat esikoisellaan paatuneimmatkin kasariheavydiggarit pyörittämään päätään.

Levyn ensimmäinen singlelohkaisu oli Rising Son, mutta vaikka kyseinen kappale oli hyvä, levyltä löytyy vieläkin tiukempia viisuja. Levyn aloittava Broken häivyttää viimeisetkin epäilyt yhtyeen musisoinnista. Paahtavan tiukka viisu rokkaa todella hyvin. Vieläkin parempi raita on kuitenkin tarttuvan tyylikäs Talking To Silence, joka lienee jopa koko levyn paras kappale ja siten selvä hittiraita. Munaa olisi voinut olla hiukan enemmän.

Levyn toinen singlelohkaisu Forever toimii mukavasti, mutta tiukka paahto ei riitä nostamaan kappaletta sfääreihin. Kertosäkeen melodia on yksinkertainen ja vain keskinkertaisen toimiva. Toinen single lieneekin vain välikappale, sillä Stara julkaisisi kolmantena singlenä tulevan slovarihitin Indian, joka on todella upea kappale. Ensimmäinen single Rising Son toimii sekin tuttuun tapaansa upeasti ja siinä Andren vokaaleissakin on tarpeeksi voimaa.

Levyltä löytyy myös ”ei niin upeita” raitoja, joista esimerkkeinä mainittakoon yllätyksetön ja hieman laimea The Raven. Levyn nimiraita Learning To Rock on kuitenkin potentiaalista hittimateriaalia. Koukku löytyy kertosäkeestä, vaikka Andren vokaaleihin olisi saanut lisätä munaa ja säröä. Nyt vokaalit jäävät ponnettomiksi, mutta melodia toimii. Myös rumpumättö ja skittabridge kuulostavat hienoilta.

Fly Away alkaa hienosti ja viisu toimii jo ensikuulemalta mukavasti. Kappaleessa Mortals kuulee jo alun skittaosuuksista selvän AC/DC -vaikutteen. Levyn päätösraita Miseria on hieno slovari, mutta varsinkin siinä Andren ääni jää ohuen teinimäiseksi.

Keikoilla yhtyeellä on vielä petrattavaa, vaikka musisointi kuulostaa jo nyt mainiolta. Studiossa platta on kuitenkin viilattu timantiksi. Yhtyeen vokalisti Andren ääni toimii lähes kaikissa kappaleissa hyvin, mutta välillä hienoinen epävarmuus ja voiman puute paistaa yhä läpi. Joka tapauksessa tässä on luultavasti vuoden kovin kotimainen heavylevy.

Pisteet 5/5

Uusimmat