Bob Sinclar : Soundz Of Freedom

Albumit · Stara.fi

Hämyisten klubien houserintamalta rahakkaammille kaupallisen popin markkinoille vaihtanut Bob Sinclar julkaisee lyhyen ajan sisällä jo toisen albuminsa, joka toimii osittain myös kokoelmana Sinclarin vanhojen kappaleiden remiksejä. Nyt vuorossa on levyllinen kesämusiikkia nimellä Soundz Of Freedom.

Levyn aloitusraitana Sinclar coveroi Rozallan vuodelta 1991 peräisin olevaa Everybody´s Free -klassikkohittiä. Tuloksena on tanssilattialla kiitettävästi toimiva, mutta kuitenkin alkuperäistä hittiä raiskaava halpisversio. Samaan settiin on miksattu mukaan Rock This Party -hitin uusi versio Rock This Remix 2007, josta on miksattu pois kappaleen positiivinen energia.

What I Want By Fireball on hauska ja kesäinen rallatus, mutta hittipotkua siinä ei ole tarpeeksi. Kornia jenkkihuudatusta tarjoaa tylsä Hard, joka ei toimi millään osa-alueella. Siitä suoraan miksattu Kiss My Eyes -kappaleen Cubeguys Remix jää niin ikään tylsäksi torsoksi.

Ennakkoon erityisen odotettu raita oli Axwellin remiksaus Sinclarin vanhasta Feel For You -coverista. Axwell ei ole kuitenkaan saanut juurikaan toimivampaa versiota kuin Sinclar aikanaan. Tyylikkään Everybody Movin’ -tanssiraidan K. Maverick & Eddie Thoneick Remix toimii jo housepuolella oikein hyvin ja saa polven nousemaan. Perään miksattu saman kappaleen Guy Schreiner Remix on hieman tanakampaa, mutta ei niin toimivaa kauraa.

Ultimate Funk -kappaleen Tocadisco Remix on tyylillisesti acid housea, jota ei viime vuosina ole juuri kuultu. Ysäritähti Mousse T. remiksaa puolestaan The Beat Goes On -kappaletta hieman ponnettomasti. Levyn parhaita raitoja on ehdottomasti upean Champs Elysées Theme -houseklassikon Jamie Lewis Remix. Lewis on jättänyt viisuun parhaat palat ja tiukentanut lähinnä vain biittiä. Nam!

Levyn loppuosan Tribute ja Together ovat vokaalihousea, mutta eivät juuri säväytä. Samaa täytekappaleiden sarjaa on myös Erik Kupperin remiksaama Give A Lil’ Love.

Bob Sinclar on kova luokan tekijä omassa genressään, mutta väkisin tulee mieleen, että uusin julkaisu on niin sanottu ”rahat pois” -osaston tuote. Kesäkemujen taustamusiikiksi albumi kelpaa tosin mainiosti.

Pisteet 3/5

Uusimmat