Blu-Raylle erävoitto videoformaattikisassa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Parasta aikaa maailmalla käydään kovaa vääntöä tulevaisuuden videoformaatista. 80-luvulla samanlaisessa kisassa VHS-kasetti voitti Betan, ja digitaalisen median aikakaudella Blu-Ray on nyt ottamassa selkävoittoa HD-DVD -formaatista videovuokraamoissa.

Kyseessä on siis kisa elokuvien teräväpiirtoformaatista, ja nyt yhdysvaltalainen Blockbuster -vuokraamoketju on päättänyt kallistua Blu-Rayn suuntaan. Tähän saakka ketju on tarjonnut yhtä paljon molempia formaatteja, mutta jatkossa HD-DVD -elokuvia tarjotaan vain verkossa ja pienessä osassa vuokraamoja. Samalla Blu-Ray ulotetaan jakeluun nykyisen 250 liikkeen sijaan 1.700 liikkeeseen, Digitoday uutisoi.

Läheskään jokaisesta Blockbuster-ketjun vuokraamosta ei lähiaikoina kannata teräväpiirtoelokuvia etsiä, sillä ketjuun kuuluu yhteensä peräti 8.000 liikettä. Suuri koko tekee ketjun päätöksistä kuitenkin merkittäviä koko alan kannalta, sillä pienten toimijoiden odotetaan seuraavan vuokrajätin toimia. Blockbuster seuraa jatkossa asiakkaidensa mielipiteitä, ja niiden perusteella myös HD-DVD:n tarjontaa voidaan lisätä.

Suomessa teräväpiirtoformaatit ovat vielä harvinaista herkkua. Staran lukijakilpailussa on parhaillaan palkintoja Smokin’ Aces elokuvan HD-DVD -muotoinen teräväpiirtoelokuva. Osallistu kisaan tästä!

Uusimmat