Televisiomaksu nousee jälleen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Televisiomaksu, eli niin sanottu televisiolupa, kallistuu jälleen vuoden vaihteessa. Ensi vuonna television katselu maksaa jo 215,45 euroa vuodessa. Vielä vuonna 2004 maksu oli 186,60 euroa vuodessa.

Valtioneuvoston torstaina tekemän päätöksen mukaan maksu nousee siis 3,5 prosenttia. Maksun voi suorittaa kuukauden, kolmen kuukauden tai puolen vuoden erissä. Liikenne- ja viestintäministeriön mukaan maksun korotuksen taustalla on parlamentaarisen työryhmän ehdottama kokonaisratkaisu, jolla pyritään turvaamaan Yleisradion rahoitus vuoteen 2010 saakka. Odotettavissa on siis lisää televisiomaksun nostoja.

Digiaikaan siirtymisen myötä suomalaiset ovat irtisanoneet televisolupiaan, eli jättäneet televisiomaksunsa maksamatta, ennätysmäisen vilkkaasti. Tuhannet suomalaiset ovat jättäneet Yleisradion toimintaa rahoittavan televisiomaksun maksamatta.

Uusimmat