Blank & Jones : Relax Edition One

Albumit · Stara.fi

Saksalainen parivaljakko Blank & Jones tunnetaan lähinnä trancemusiikin supertähtinä. Nyt Pieter Blank ja Jaspa Jones (René Runge) ovat yhdessä tuottajansa Andy Kaufholdin kanssa kuitenkin koonneet peräti kolmen tuplakokoelman edestä rentouttavaa musiikkimattoa.

Relax -tuplalevyillä kuullaan myös yhtyeen omia kappaleita uusina sovituksina. Lisäksi mukana on covereita ja vierailijoita, kuten Pet Shop Boys, Sarah McLachlan ja Elles. Sun-levyjen kevyen ambient -taustamusiikin lisäksi Moon-kakkoslevyillä kuullaan myös aavistuksen tiukempaa houseosastoa ja remiksejä esimerkiksi Chicanelta ja Saints & Sinnersiltä. Lopputuloksena on upea kolmen tuplakokoelman, eli kuuden levyn, kooste vaihtelevaa ja monipuolista rentoutumismusiikkia.

Relax Edition One -koosteen ykköslevy sisältää upean ambientversion Pet Shop Boys -duon Love Comes Quickly -hitistä. Myös Counting Clouds ja Sarah McLachlanin Angel ovat levyn kohokohtia. Anne Clarkin karismaattiset vokaalit kappaleessa The Hardest Heart onnistuvat aina säväyttämään.

Kakkoslevyllä puolestaan nousee kevyen tyylikkäänä housena esiin erityisesti Flaming June -kappaleen Chicane Remix, jonka vokaaleissa kuullaan Elles. Daydreamin’ -kappaleen Beach House Remix taas tuo mieleen keskikesän auringonnousut aamuun saakka rannalla venyneiden ulkoilmabileiden jälkeen.

Jos ensimmäinen levy on unettanut, kakkoslevyn tanakammat raidat takuulla herättävät horroksesta. Varsinkin todella tyylikäs tiukka house Unknown Treasure -kappaleen Jean F. Cochois Timewriter Remix on selvää hittikauraa klubilla kuin klubilla. Kakkoslevyn lopussa tunnelma kääntyy hetkeksi jo melodiseen tranceen ennen loppurauhoittelua.

Blank & Jonesin Relax -kokoelmasarja on takuuvarma ostos ambient-tyylisen laadukkaan chilliosaston faneille. Varsinkin jos esimerkiksi The Orb tai Aphex Twin on liian erikoista kauraa. Toki mukana on myös tiukempaa tanssikamaa, joten koosteet toimivat moneen makuun.

Pisteet 5/5

Uusimmat