Kalle Päätalo -elokuvan pääosat jaettiin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kalle Päätalon elämästä kertovan elokuvan pääosiin on valittu Kai Lehtinen ja Susanna Anteroinen. Kai Lehtinen esittää elokuvan nimiroolissa kirjailija Kalle Päätaloa ja Jussi-palkittu Susanna Anteroinen hänen toista vaimoaan ja innoittajaansa Leenaa. Muissa rooleissa nähdään muiden muassa Pirjo Leppänen ja Nina Jääskeläinen.

Elokuva kertoo kirvesmiehenä ja rakennusmestarina toimineen Kalle Päätalon palavasta halusta tulla kirjailijaksi ja pitkästä tiestä, joka johti Päätalon ensimmäisen romaanin syntyyn.

– Kalle Päätalon rooli on hieno – mitä enemmän luen käsikirjoitusta, sitä enemmän innostun roolista. Pidän myös elokuvan kuvaamasta aikakaudesta, 1950-luvusta. Nyt kun olen tutustunut Kalle Päätalon elämään ja kirjoihin paremmin, ymmärrän myös hyvin miksi ihmiset ovat Päätalonsa lukeneet, päärooliin valittu Kai Lehtinen toteaa.

Elokuvan ohjaa Hannu Kahakorpi, joka on aiemmin ohjannut muiden muassa tv-sarjan Tuntemattomalle jumalalle ja tv-elokuvan Lumikit – eli kohtauksia naisen elämästä. Kahakorpi on myös jo 12 vuotta televisiossa pyörineen Kotikatu-sarjan kehittäjä ja tuottaja.

Käsikirjoituksen on kirjoittanut Elina Halttunen Päätalon romaanien ja Misa Lindenin adaptation pohjalta. Elokuvan kuvaukset käynnistyvät 24. heinäkuuta ja jatkuvat elokuun loppuun asti. Elokuvaa kuvataan mm. Taivalkoskella, Kuusamossa ja Helsingissä. Yksi kuvauspaikoista on Päätalon synnyinkoti Taivalkosken Jokijärvellä. Ensi-iltansa elokuva saa syksyllä 2008.

Kalle Päätalo syntyi 11.11.1919 Taivalkosken Jokijärvellä seitsenlapsisen perheen esikoisena. Kansakoulun käytyään hän teki pääasiassa metsä- ja uittotöitä, osallistui sekä talvi- että jatkosotaan, ja toimi myöhemmin kirvesmiehenä ja rakennusmestarina. Vuodesta 1963 hän oli vapaa kirjailija aina kuolemaansa 20.11.2000 saakka. Kalle Päätalon esikoisromaani Ihmisiä telineillä ilmestyi 1958. Kaikkiaan Kalle Päätalo on julkaissut 39 romaania sekä muita kirjoituksia. Päätalon kirjoja on painettu kaikkiaan 3,5 miljoonaa kappaletta.

Uusimmat