Rihanna : Umbrella Remixes

Singlet · Stara.fi

Rihannan keväällä singlenä julkaistu hittisingle Umbrella on saanut seuraa Umbrella Remixes -sinkusta, joka sisältää alkuperäisen rauhallisen raidan lisäksi neljä uutta tanssiversiota kappaleesta.

Tanssiversiot ovat yllättävän samantyylisiä, ja eroja löytyy lähinnä kappaleiden soundipuolelta. Kaikkien versioiden biitti pysyy 124 ja 126 biitin välillä, joten eroavaisuuksia varten pitää tutustua tarkemmin kappaleiden taustoihin. Radioversiossa vieraileva Jay-Z ei ole remikseissä lainkaan mukana.

Seamus Haji & Paul Emanuel Radio Edit on singlen muihin versioihin nähden hieman kevyempää houseosaston kauraa. 125 biittinen tanssiraita pitää kuitenkin sisällään varsin toimivan basslinen, joka saa lahkeet väpättämään mukavasti hyvän äänentoiston omaavilla tanssilattioilla. Tausta on kuitenkin hieman turhan yksinkertainen nostattamaan suurempia tunnelmia.

The Lindbergh Palace Remix on versioista rauhallisin. Taustalla läpi biisin kuultava pimputus alkaa käydä hermoille jo parin kuuntelukerran jälkeen. Tässä onkin tylsä ja selvästi singlen heikoin raita.

Jody Den Broeder on työstänyt singlelle kaksi versiota, joiden välillä löytyy onneksi tarpeeksi eroavaisuuksia. Jody Den Broeder Lush Club Mix sisältää hauskasti legendaarisia kasarisoundeja, mutta vain mausteena. Soundimaailma lähentelee muuten jo perinteistä ”eurohousea”, joten tanssilattiatoimivuus lienee hyvä. Vokaalit on kuitenkin jätetty miksausvaiheessa turhan alas ja metallisiksi, mikä ei ole välttämättä ollut paras ratkaisu.

Jody Den Broeder Destruction Remix alkaa Paul Hardcastlen 19 -houseklasson innoittamalla terävällä biittikuviolla, mutta puolen minuutin fiilistelyn jälkeen lähtee liikkeelle tanakka housesessio. Tämä raita voisi olla hittikamaa klubeilla, mutta vokaalien vähäinen käyttö vie tunnelmaa perusdiscoissa. Loppuvaiheessa mukaan tulee myös hienoja synafiilistelyjä.

Mikäli Rihannan Umbrella -hitin tuttu versio ei enää säväytä, on tässä loistava vaihtoehto täyttämään tanssilattiaa. Varsinkin Jody Den Broeder Lush Club Mix toimii lähes jokaisessa soittopaikassa tänä kesänä hienosti. Biisi kannattaa tosin miksata sisään vasta kahden minuutin jälkeen.

Pisteet 4/5

Uusimmat