Robotit mellastavat elokuvateattereissa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime viikolla ensi-iltaan tullut Transformers -elokuva on rikkonut ennätyksiä toisensa perään. 80-luvulla suosituksi tulleiden leluhahmojen toinen elokuvaversio on noussut jo nyt yhdeksi vuoden suosituimmista elokuvista.

Ensimmäisenä viikonloppunaan elokuva tuotti Yhdysvalloissa lähes 68 miljoonaa dollaria, ja ensimmäisen viikon aikana arvioitu lipunmyynti ylittää 150 miljoonaa dollaria. Tuloksella elokuva ohittaa jopa Spider-Man 2 -elokuvan 151,6 miljoonan myynnin vuodelta 2002.

Osasyynä ennätykseen ovat kohonneet lippujen hinnat. Spider-Man 2 veti aikanaan enemmän väkeä elokuvateattereihin, mutta lippujen hinnat olivat tuolloin alhaisemmat. Spider-Mania kävi katsomassa ensimmäisellä viikolla 26,1 miljoonaa katsojaa, kun Transformers veti 22,5 miljoonaa katsojaa.