Simpsoneiden kotikaupunki valittiin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvalloista löytyy useita Springfield -nimisiä kaupunkeja, ja pian ensi-iltansa saavan The Simpsons -elokuvan kynnyksellä 14 kaupunkia kävi kiivasta taistoa elokuvan ensi-illan pitopaikasta.

Nyt kisa on viimein selvinnyt, ja voittajaksi on valittu Vermontissa sijaitseva Springfieldin pikkukaupunki. Kaupunki on nyt virallisesti Homerin, Margen, Bartin, Lisan ja Maggien kotikaupunki. Samalla siellä järjestetään odotetun animaatioelokuvan maailman ensi-ilta 21. heinäkuuta.

Vermontin Springfieldissä on vain 9.300 asukasta, ja se olikin pienin kisaan osallistuneista kaupungeista. Voittaja valittiin viiden minuutin esitysten jälkeen, jossa kilpailijoiden piti selvittää miksi juuri heidän kaupunkinsa olisi juuri oikea Springfield. Lopulta valinnan ratkaisi se, että Vermontista löytyi eniten ”Simpsoneiden henkeä”, USA Today uutisoi.

13 kisassa rannalle jäänyttä kaupunkia olivat panostaneet kilpailuun selvästi voittajaa enemmän. Eräässä videossa oli mukana skeittaajatähti Tony Hawk ja toisessa senaattori Ted Kennedy.