Tervetuloa Tammerfestin valotiskille! Katso video!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Parhaillaan käynnissä olevan Tammerfestin päälavalla on hieman tavallisesta poikkeava valomiehen työpiste. Tavallisesti yleisömeren keskellä työskentelevä valomies ohjaa nimittäin esiintymislavan valoja festivaalialueen ulkopuolella sijaitsevasta kerrostalosta käsin.

Stara kävi tutustumassa työpisteeseen, joka lienee ainoa laatuaan maailmassa. Langattomalla tekniikalla toteutettu kokeilu on saanut festivaaleilla kovasti huomiota.

– Idea lähti siitä, että ikkunasta näkee lavalle paremmin kuin siitä mikä on meidän niin sanottu etupään koppi, joka on yleensä aina lavan keskellä yleisön joukossa. Omasta kämpästä näkee lavalle paremmin kuin sieltä mistä normaalisti asia kuuluu tehdä, Mika Yli-jyrä Akun tehtaalta kertoi.

Katso videopodcast tästä!