Simpsoneiden menestyksen salaisuus löytyi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Animaatiosarja Simpsonit on ollut jo pitkään maailman suosituin piirretty televisiosarja. Suuren suosion takana on pääasiassa sarjan viiltävä huumori, mutta sen takana piilee kuitenkin tuotantoyhtiön välinpitämättömyys.

Sarjassa Mr. Burnsin äänenä näyttelevä Harry Shearer on kertonut, että animaatiosarja on näin suuri hitti siksi, että sarjaa Yhdysvalloissa esittävällä Fox -televisiokanavalla ei ole oikeutta vaikuttaa sarjan käsikirjoitukseen. Hän on tyytyväinen siihen, että Rupert Murdochin omistama jättiyhtiöllä ei ole sananvaltaa, sillä muussa tapauksessa sarja ei toimisi.

– Rupert ei voi sekaantua sarjaan. Sopimuksessamme todetaan, että Fox ei voi vaikuttaa meidän käsikirjoituksiimme. Olemme varmoja, että juuri se on menestyksemme salaisuus, Harry Shearer kertoi Access Hollywoodin mukaan.

Simpsonit irvailevat lähes jokaisessa jaksossa tavalla tai toisella Fox -kanavalle, ja välillä sivallukset ovat rankkojakin. Pian ensi-iltaan tulevassa elokuvaversiossa on siinäkin odotettavissa kuittia emoyhtiölle.