Pipefestin artistikattaus kasvoi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Vajaan kolmen viikon päästä käynnistyvän Vuokatti Pipefest -hiphop-tapahtuman uusimmat esiintyjäkiinnitykset ovat Jontti & Shaka, Kaucas, Timi Lexikon ja Stepa.

Yhdysvaltalaisen räplegenda DMX:n tähdittämän festivaalin muut aiemmin julkaistut esiintyjät ovat Asa, Cheek, Elastinen, Hannibal & Soppa, Iso H, Kemmuru, Paleface, Raappana & Resupekka ja Super Janne. Lisäksi aiemmin julkistetun Dj Mobsterin mukana Vuokatinrinteille saapuvat CapeNape, Zaq Coldly ja Redrama.

Artistien lisäksi Pipefest tarjoilee runsaasti ohjelmaa hiphopkulttuurin eri osa-alueilta. Viikonlopun aikana mitellään esimerkiksi 3rd Finnish Beatbox Battle, jossa rytmikoneet ratkaisevat tämänvuotisen suomenmestaruutensa ja voittaja matkaa edustamaan Suomea joka toinen vuosi pidettäviin alan MM-kisoihin yhdessä viime vuoden parhaan Felix Zengerin kanssa.

Perjantaina ja lauantaina alueen Nokia loungella järjestetään kaikille avoin breakdance skaba, jonka saapuu juontamaan MTV-musiikkikanavalta tuttu Axl Smith ja musiikkipuolesta vastaa Dj Larren G. Karsinnoista jatkoonmenijät valitsevat tuomarit ja päälavalla käytävän finaalivoittajan ratkaisee huutoäänestyksellä arvovaltainen yleisö. Kisan voittaja palkitaan Nokia 5700 XpressMusic -puhelimella.

Pipefestin lauantain urheilullisen iltapäivän takaa jälleen koripallo, jossa kisataan yleisessä ja Räp Katukoriksen suomenmestaruus -sarjassa. Yleinen sarja on kaikille avoin ja ilmoittautuminen tapahtuu tuntia ennen pelipaikalla. SM-sarjan jokaisella joukkueella ja pelaajalla tulee olla todistettavissa oleva rap-yhteys, jollaiseksi voidaan laskea musiikkiin ja musiikkitoimittamiseen liittyvien toimien lisäksi esimerkiksi breakdance.