Harry Potter villitsee myös kirjakaupassa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Leffalistojen ykköseksi odotetusti avausviikollaan noussut Harry Potter villitsee nyt myös kirjakaupoissa. Sarjan viimeiseksi jäävää kirjaa on nimittäin tilattu jo ennakkoon huimat yli kaksi miljoonaa kappaletta, verkkokauppa Amazon.com uutisoi.

Potter-fanit haluavat saada ratkaisevan kirjan ensimmäisten joukossa, joten kirjakaupat ympäri maailmaa ovat suorastaan hukkuneet ennakkotilauksiin. Edellinen ennätys oli Harry Potter ja puoliverinen prinssi -kirjalla, jota tilattiin ennakkoon 1,5 miljoonaa kappaletta.

Kirja julkaistaan maailmalla ensi lauantaina, ja se tulee mitä ilmeisimmin jäämään sarjan viimeiseksi. Äskettäin kirjailija JK Rowling kuitenkin vihjasi, että nuoren velhon tarina ei välttämättä ole vielä ohi.

Sarjan ensimmäinen kirja Harry Potter ja viisasten kivi julkaistiin 26. kesäkuuta 1997, ja sittemmin Tylypahkan tapahtumat ovat kietoneet pauloihinsa kymmenet miljoonat fanit ympäri maailmaa. Nykyiset luvut ovat kuin eri planeetalta verrattuna ensimmäiseen kirjaan, jonka ensipainos oli vain 500 kappaletta.