Kännykkälipulla Ankkarockiin ja Tavastialle

Viihdeuutiset · Stara.fi

Elokuun ensimmäisenä viikonloppuna Vantaan Korsossa järjestettävään Ankkarockiin voi nyt päästä ensimmäistä kertaa sisään myös kännykkälipulla.

Tuttujen paperisten lippujen lisänä kokeillaan nyt myös lippua, jonka asiakas saa tilattua matkapuhelimeensa. Graafinen neliönmuotoinen kuvio tunnistetaan puhelimen näytöltä portilla erillisellä lukijalla. Varmuuden vuoksi asiakas saa myös tarkistenumeron.

Lipun ostaminen järkevään hintaan on tullut mahdolliseksi vasta nyt, kun leijonanosan maksusta aiemmin veloittaneet operaattorit on kyetty sivuuttamaan prosessista. Puhelinlaskun sijaan lippu tilataan ja maksetaan internetissä, ja lippu toimitetaan ostajalle kuvaviestinä maksun jälkeen.

Kauppalehden haastatteleman Mirva Merimaan mukaan kännykkälippu otetaan käyttöön myös Tavastialla.

Ankkarockin tämän vuoden esiintyjinä nähdään esimerkiksi Nine Inch Nails, The Sounds, The Ark, The 69 Eyes, Apulanta, Zen Cafe ja Mando Diao.