The Rasmuksen menestys hiipui hieman

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kotimainen menestysyhtye The Rasmus oli vielä pari vuotta sitten juhlittu kansainvälinen tähti. Sittemmin yhtyeen loisto on hieman himmennyt, kun tuoreimman Hide From The Sun -studiolevy ei menestynyt odotetusti.

Kansainvälisen menestyksen hiipuminen on näkynyt myös yhtyeen taustayhtiöissä. Ilta-Sanomien mukaan esimerkiksi Shadowland Ltd -yhtiön liikevaihto laski yli 50 prosenttia ja liikevoitto vieläkin enemmän. Vuoden 2005 tulos oli vielä 630.000 euroa, kun viime vuonna tulos oli enää 281.000 euroa.

Yhtyeen keulahahmo Lauri Ylösen yhtiö Boneless-Skeletor Oy menestyi kuitenkin verrattuna paremmin, sillä liikevaihto putosi noin miljoonasta 700.000 euroon ja liikevoitto sekin vain neljänneksen 153.000 euroon.

Vuoden 2005 menestyksen takaa löytyi jo kaksi vuotta aiemmin Suomessa julkaistu albumi Dead Letters ja sen kansainvälinen menestys ja menestyksen aikaansaama keikkailu. Albumia on myyty maailmanlaajuisesti jo huimat puolitoista miljoonaa kappaletta. Albumin menestystä siivitti erityisesti jättihitti In The Shadows.

Joka tapauksessa luvut ovat edelleen suomalaisittain poikkeuksellisen hyviä, ja yhtyeen seuraavalla albumilla notkahdus voidaan paikata. Kaikki riippuu kuitenkin siitä, löytyykö albumilta kansainvälistä hittiä.