Verkkokauppa mokasi: Harry Potter jo eBayssä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Vuoden ehdottomasti odotetuin kirjajulkaisu, lauantaina julkaistava Harry Potter and Deathly Hallows, on päätynyt massiivisista turvatoimista huolimatta verkkojakeluun ja nyt myös nettihuutokauppaan.

Tällä viikolla kirja löytyi internetin syövereistä valokuvina ja PDF-tiedostoina, mutta myös kokonaisena alkuperäisenä kirjana eBay -nettihuutokaupasta. Nimimerkki willpc kauppasi kirjaa verkossa jo tiistaina, ja lupasi toimittaa kirjan ostajalle viimeistään perjantaiksi.

Todisteena hänen myynti-ilmoituksessaan oli kuva kyseisestä kirjasta ja päivän sanomalehdestä. Myyjä kertoi saaneensa kirjan ennakkotilauksen perusteella verkkokaupasta ilman sen kummempia kommervenkkejä. ”Osta heti” -hintana kirjalla oli vielä tiistaina 250 dollaria.

Kirjan kustantaja on raivoissaan tapahtuneesta ja tutkii parhaillaan edellytyksiä ryhtyä oikeudellisiin toimiin verkkokauppaa vastaan. Kustantaja on maksanut maailmanlaajuisesti kymmeniä miljoonia euroja kirjan suojelemiseksi juuri tällaisilta tapauksilta.