Harry Potterin faneilla kuumat paikat

Viihdeuutiset · Stara.fi

Stara uutisoi toissapäivänä, kuinka lauantaina julkaistavan viimeisen Harry Potter -kirja ja sen sisältämät salaisuudet ovat vuotaneet jo internetin syövereihin jättimäisistä turvatoimista huolimatta.

Ensimmäisenä verkkoon vuoti Yhdysvalloissa verkkokaupan myymä kirja, mutta myös Suomessa uutta Potteria on myyty ennen aikojaan. Yleisradion uutisten mukaan itäsuomalainen S-market on myynyt kirjaan liian aikaisin. Yhdysvalloissa kustantaja on jo nostamassa tapauksista oikeusjuttuja, mutta Suomen tilanteesta ei ole vielä annettu tietoja.

Kirjailija JK Rowling on pyytänyt julkisesti, että Harry Potter and the Deathly Hallows -kirjan salaisuuksia ei paljastettaisi ennen aikojaan. Verkossa pyörii parhaillaan kuitenkin jo useita sivustoja, joilta löytyvät tiedot sarjan päätöskirjassa kuolevista hahmoista. Miljoonat fanit varovat parhaillaan internetissä, etteivät vahingossa päädy sivulle, jossa juonikuviot paljastetaan ennen aikojaan.

Kirjaa saa myydä Suomessa ensi yönä kello kahdesta alkaen.