Simpsoneiden ensi-ilta sekoitti Springfieldin!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tänään on suuri päivä Yhdysvaltojen Vermontissa sijaitsevalle Springfieldin kaupungille, sillä tänä iltana pikkukaupunki täyttyy julkkiksista ja saa oman 15 minuuttisen maailman viihdemedioissa. Kyseessä on tietenkin odotetun The Simpsons Movie -elokuvan maailman ensi-ilta.

Vermontin Springfield valittiin pari viikkoa sitten Simpsoneiden perheen viralliseksi kotikaupungiksi. Kunnian lisäksi kaupunki saa siis isännöidä nimikkosarjakuvaperheestään kertovan leffan ensi-iltaa. Tapaus on jo nyt sekoittanut kaupungin elämänmenon tuomalla pikkukaupunkiin tuhansia vieraita ja kymmenittäin julkkiksia.

Keskustan kadut on suljettu autoilta, sillä Simpsonit -hahmoiksi pukeutuneet fanit juhlivat jo eilen tulevaa elokuvaa. Ensi-illan kutsut ovat olleet enemmän kuin haluttuja, sillä kaupungin elokuvateatteriin mahtuu kerralla vain 212 katsojaa. Tänä iltana elokuva esitetään teatterissa neljä kertaa. Punaisen maton sijaan teatterin edessä oli ainakin vielä eilen elokuvan teeman mukaisesti keltainen matto.

Kaupunki on ottanut nimityksestä kaiken irti, ja kaupunkikuvaa koristavatkin bannerit, joissa vieraat toivotetaan tervetulleeksi ”Simpsoneiden kotikaupunkiin”. Bannerit on luonnollisesti koristeltu pinkein donitsein. Maineikas jäätelömerkki Ben & Jerry tarjoilee lisäksi vieraille uutta Duff & D’oh-Nuts -jäätelöään, jossa on mukana myös tujaus olutta.