Viimeinen Harry Potter rikkoi ennätyksiä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Lauantaina julkaistu Harry Potter -sarjan viimeinen kirja Harry Potter and the Deathly Hallows on rikkonut odotetusti myyntiennätyksiä ympäri maailmaa.

Opusta myytiin pelkästään Borders Group -ketjun kaupoissa maailmanlaajuisesti ensimmäisen päivän aikana yli 1,2 miljoonaa kappaletta. Verkkokauppa Amazon.com uutisoi jo ennen kirjan julkaisua, että pelkästään ennakkotilauksia oli 1,5 miljoona kappaletta.

Borders Groupin aikaisempi ennätys oli Harry Potter ja puoliverinen prinssi –kirjalla, jota myytiin päivässä 850.000 kappaletta vuonna 2005. Edellinen ennätys ylittyi siis kirkkaasti. Yhdysvalloissa kirjan julkaissut Scholastic Inc. julkaisee myyntilukunsa näillä hetkillä ja brittikustantaja Bloomsbury myöhemmin tänään.

Kirjan ensipainos pelkästään Yhdysvaltoihin on yhteensä 12 miljoonaa kappaletta.